tisdag, februari 16, 2010

Now it's time for a yummy cake....





Tosca Cake

2 eggs
125 g sugar
100 g flour
1 tsp baking powder
100 g butter
2 tbsp cream

Topping:
50 g butter
100 g sugar
2 tbsp cream
2 tbsp flour
50 g flaked almonds
75 g hazelnuts, chopped
75 g almonds, chopped

Preheat the oven to 175°C.
Butter and flour a springform pan, about 24 cm in diameter.

Beat eggs and sugar until very fluffy.
Melt the butter. Stir in flour and baking powder with the eggs,
and then fold in butter and cream. Pour into the prepared pan and bake for 25 minutes.

Meanwile, prepare the topping.
Just mix all ingredients in saucepan and bring to a obil.
Spread it on top of the cake, and bake for another 15 minutes.
Let it cool more or less completely before taking it out of the pan.


In Swedish:

Toscakaka

2 ägg
125 g socker
100 g mjöl
1 tsk bakpulver
100 g smör
2 msk grädde

Topping:
50 g smör
100 g socker
2 msk grädde
2 msk mjöl
50 g mandelflarn
75 g hasselnötter, grovhackad
75 g mandel, grovhackad

Sätt ugnen på 175°C.
Smörj och mjöla en form med löstagbara kanter, ca 24 cm i diameter.

Vispa ägg och socker mycket pösigt. Smält smöret.
Rör ner mjöl och bakpulver i äggsmeten, och till sist smör och grädde.
Häll i formen och grädda i ca 25 minuter.

Gör under tiden toppingen - blanda allt i en liten kastrull och koka upp.
Bred över kakan, och grädda i ungefär 15 minuter till.
Låt svalna helt innan du tar ut den ur formen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar